Huomenna se on alkaa, kauan odotettu vuorotteluvapaa ja sen alkuun kolmen kuukauden loma Espanjassa.
 Viimeinen vuosi tässä onkin kulunut nälkävyötä kiristellessä ja jatkuvasti muuttuvia suunnitelmia tehdessä.
 
 Matkan mahdollisti  meidän (yhteensä) viisimuksuisen perheen lasten ikäjakauma . Kaksi vanhinta lasta ovat (onneksi) jo aikuisia ja asuvatkin omillaan , niistä ei nyt ihan kongreettista huolta ole , (mitä nyt yli puolet harmaista hiuksistamme varmaankin aikaansaaneet näiden neitosten tempaukset).
 
 Seuraavaksi vanhin (19v neiti) jääkin kotimieheksi , pitämään paikkoja täällä päässä kunnossa . Tuohon neitiin voi luottaa kuin kallioon, ja annammekin hänelle ilman huolen häivää kotimme isännöinnin.
  Viikko sitten tulimme mökiltä kotiin ja silloinkin hän suurta huolellisuutta noudattaen oli lähtenyt työhönsä ja jättänyt päälle sähkölaitteista vain kahvinkeittimen ja uunin, tosin molemmat olivat tyhjiä.
 (Nestemäisestä kahvistakin saa hienosti tällä menetelmällä kiinteää, kun vain malttaa odottaa. Tosin pannun putsaus saattaa hieman sitten kututtaa, mutta pannun pohjalta voi leikata imeskeltäviä paloja vaikkapa tylsiin kokouksiin mukaan, niin ei taatusti nukahda kesken kaiken).

 Nuorimmat , nuo yhteiset lapsemme ovat  iältään kolme ja 1v4kk ikäiset.
  Noiden suhteen jänskättää eniten mitä kieltä mahtavat puhua , kun vuorotteluvuotemme on ohi . vanhempi ei oikein ole vielä avannut sanaista arkkuaan (haitta pakka, kyllä sanoo)  , nuorempi taas puhua pälättää minkä ehtii ,ja on iässä jossa jokainen sana tartuu sujuvasti päähän. 
  Eipä hätiämitiä, jos lapsemme oppivat puhumaan sujuvaa Espanjaa, toivottavasti mekin sitten jossain vaiheessa opimme sitä enemmän , kuin nykyisen hola tervehdyksen verran , meinaten helpottaisi sitten keskinäistä kommunikointiamme, tosin emme me kyllä noiden vanhempien lapsienkaan puheista mitään ymmärrä, vaikka samaa kieltä puhummekin.

 Manner -Espanja elokuussa oli muutenkin oivallinen valinta ,
 lämpöähän siellä varmasti riittää näin kotitarpeiksi .
 Natiaiset eivät kumpikaan pidä auringosta ja itse saan liiasta poltteesta migreenin, mutta yksi neljästä , eli isäntä ite, ei reagoi millään lailla lämpöön , joten ei huolia senkään suhteen.
  Yllätyksiäkin on jo tiellemme tullut. Luulimme vuokranneemme asuntomme Torreviejasta, ja viikko, pari sitten tajusimme , että orihuela jossa asuntomme sijaitsee ,ei olekaan paikallisen lähiön nimi vaan Torreviejan naapurikaupungin...
   Onneksi on netti ja sieltä löytyi mukavia kuvauksia tästäkin kylästä...  www.youtube.com/watch?v=NSO31QJwKGQ

... Samoin asunnon koko mietityttää, vuokrailmossa lukee 70 neliöt,ä ja kuvia kun nyt tarkemmin katsomme saattaahan se näin ollakin, tosin siinä tapauksessa asunnon kokoinen kattoterassi kuuluu laskettuihin neliöihin, muuten tuo ei mitenkään ole mahdollista , no onneksi meitä ei asu huoneistossa kuin 4 ja onneksi meille tulee vieraita taatusti alle 10 henkeä lomamme aikana...

 Aika jännää muuten , eilen soitti mulle joku Kaisa R , kertoi olevansa sukua isänpuolelta, kaukaista sellaista tosin , ei ihan pikkuserkkukaan... mutta, mutta ... olivat tulossa Orihuelaan 1,9  ... Tulevat nyt meille sitten... mukavaa tutustua sukulaisiinkin...

 Ei nyt tässä tällä kertaa tule muuta kummempaa mieleen , lisää infoa matkasta tulee tasaisen tappavaan tahtiin , heti ensi viikolla varmaankin jo jotain uutta tietoa.

 Ei muuta kuin avoimin mielin kohti uusia seikkailuita, Eevalle tiedoksi pommeja väistellen:)  , isälle tiedoksi maksaa säästellen ja Tarjalle vielä : ei nyt tehty sitä testamenttiä vieläkään, ,,ei ole kyllä mitään jaettavaakaan enää tämän vuoden jälkeen...

 Pitäkäähän omaiset ja ystävät hyvää huolta itsestänne niin mekin ajattelimme tehdä... Auts... ," keleen" laukku kaatu suoraan jalan päälle...