Loppukuu lahestyy ja niin taalla kuin kotosuomessakin alkaa armoton taalojen laskenta, ja kun kuun saldo heilahtaa miinukselle pitaa miettia mista huiman vuorottelukorvauksen paalle lisaruplia, tai vaihtoehtoisesti vahemman kuluttavaa elamaa.

 No ei hataa tassakaan suhteessa, jostain luin, etta Espanjalainen on maailman huonoin noudattamaan saantoja, mutta maailman paras improvisoimaan , jo nainkin pitkaan taalla asuneena koen seka itseni, etta perheeni umpiespanjalaisiksi, joten tassa muillekin koyhimyksille hieman Suomalais-Espanjalaisen improvisoinnin helmia:

    Olemme viimeisen viikon aikana tutustuneet takanamme asuvaan naapuriin Englantilaiseen Pauliin. Paul on timpuri ja kotimaassaan tyoton sellainen, joten kun hanen tatinsa tarjosi Paulille espanjan asuntoaan kayttoonsa "pienia timpurinhommia" vastaan se sopi kyseiselle hulivili pojalle hyvin.

 jill ei ilmeisestikaan tiennyt Paulin suuresta mieltymyksesta olueen ja toisestakaan Paulin lempiduunista , joka on puhdas laiskottelu.

kahden viikon tyosaldona Paulilla on ylakerran 70m2 pationlaatoituksessa 2 laattaa paikoillaan ja alakerran lasiverannan hajonnut seina.

 Paulilla on pieni koira Pepe, joka osaa sirkustemppuja, me ostamme Paulille 10 olutta paivittain ja Paul lainaa meille Pepea "lenkkeilyyn".

 Viemme Paulin ja lapsemme suuren hatun kanssa paikallisia kuppiloita kiertamaan ja jostain kumman syysta Pepen tehdessa temppujaan ja kirkassilmaisten lapsiemme seisoessa viedessa hattu tayttyy kuin itsestaan ...

 Meidan pitaa vain olla tarkkoina, etta ehdimme alta pois ennen Espanjalaisia sosiaali viranomaisia...

 Laitamme myos lapsemme kiertamaan asuinkortteliamme ja sitten kipinkopin kertomaan meille kuka naapureistamme kulloinkin grillaa , sitten vain nopeasti koko perheen voimin muka iltakavelylle ja naapuriaitaa vasten nojailemaan ja kehuskelemaan miten hyvan tuoksuisia pihveja taitava isanta siella grillaakaan ja miten herkulliselta nayttaa emannan tekema salaatti. Talla konstilla on yleensa alle 10 minuutin hellinnyt ruoka koko perheelle.

 Kotimme oikealle puolelle rakennetaan suurta ikkunatonta , ilmeisesti jotain urheiluhallia ja edellisyona n. klo 1:den aikaan naimme kuinka reippaat espanjalaisnuorukaiset hiippailivat tyomaanreunalta suuria metallisia putkia ovet avoinna odottavaan vaaleaan pakettiautoonsa. Keskeytimme puuhan heti alkuunsa huutelemalla espanjan kielisia kirosanoja pojille (gaguen, infierno, diablo, ym, ym) . tama onneksi auttoi , sallit painoivat karkuun vauhdilla ja saimme pelastettua useita metalliputkia.     Jari lahtikin juuri naapurin Paulin kanssa "nettipaikkaan" selvittamaan metalliromun paikallista kilohintaa...

 tassa naita selviytymisvinkkeja nyt sitten jo tulikin . Onneksi ensikuu taas koittaa pian ja siina on paljonkin hyvaa: Alkukuusta rahamassi tayttyy taas aarimmilleen ja tytot saapuvat. Jarin kanssa olemmekin jo suunnitelleet siihen heti alkumetreille meille vauhdikasta , kahdenkeskista vapaailtaa. Tuossa lahella on Eroskicenter , paikallinen viihdekeskittyma, jonka ylakerrassa nayttaytyvat kaikki hiukankin silmaatekevat. meillakin kun alkukuussa aina tuota valuuttaa piisaa, ajattelimme hakea Eroskin mercadosta neljalla eurolla tusinan pussikaljaa ja menna portaiden ylapaahan sita nauttimaan ja karaokea laulamaan . Miksi maksaa sisalla yhdesta oluesta 4 eukkaa, kun ulkona samalla rahalla saa 12 tai vaihtoehtouisesti litran vodka, ja baarin aanentoistolaitteet on sen verran tehokkaat, etta onnistuu se laulelu ulkopuolellakin aivan yhta hyvin.

 Mallakin jo vetelee muutaman tuttipullollisen jalkeen mamma mia...

 Espanja vaikenee, hasta luego...