Kolmannes lomasta, tai toisinsanoen tutkimusmatkasta elakepaivia silmallapitaen on takana, ja oikeaksi paatokseksi naemma osottautui tama puoli vuotta espanjassa oikkumme.

 Ensimmainen plussa liittyen vuorotteluvapaaseen Espanjassa on edullisempi hintataso. Suomessa talla huippukorvauksella ei ihan nain huolettomasti elaisi, tosin ei taallakaan elintarvikkeiden hinnat mitenkaan hirveasti Suomen tasosta poikkea, mutta pienia valintoja tekemalla saa huimia summia saastoa aikaan ( esim. vaihtamalla maidon sangriaan ja sikanaudan ostereihin). Terveisia vaan kotisuomeen Euran alkoon, josta on tullut kesaisin haettua sangriaa 3L:n poniskoissa hintaan 22 eukkaa. Tilatkaa nyt ihmeessa jatkossa se taalta Orihuelan Mercadonasta, taalta sen saman  3 litraa saa hintaan 2 euroa.

Matkalaukkujen pakkaus ei mennyt meilta oikein putkeen.Taalla kun ei ole viela kertaakaan edes yoaikaan pudonnut lampotila alle 26 asteen, niin mita helvettia me teemme yht. parillakymmenella pitkahihaisella, eika noille yksille villasukille ole ollut muuta kayttoa kuin kypsien limehedelmien sailytyspussina ( terv. Eevalle, se Round upilla uhkailu oli katkeraa kalkkia).
 Samoin aurinkorasvojen kantaminen tanne on turhaa, niita samoja saa taaltakin ja viela pikkaisen halvemmalla.
Kahvia taas olisi voinut ottaa muutaman paketin enemmankin, tosin tahan paikalliseenkin alkaa uhkaavasti tottua. Toinen mihin taalla ei taatusti totu on sinappi. Talla tietamyksella varustettuna olisin ottanut sita Suomesta reilusti mukaan. Lapsille olisin lisannyt laukkuun kirjoja, niita meilla on mukana vain kolme, ja niistakaan lapset eivat suostu kuuntelemaan kuin tuota yhta ja samaa mummon hankkimaa Muumikirjaa ( terveiset Keuruun mummolle ja papalle, kirja on luettu nyt  kuusi kertaa kannesta kanteen).
Vaippoja tanne ei ole mitaan jarkea raahata, naa paikalliset Dodotit ovat samoja kuin Suomessa oli Pampersit muutama vuosi sitten. Ja jollei tuolle meidan herkkapeppu-Mallalle tule niista iho-oireita, niin ei kenellekaan. Ainoa miinus nissa on se, etta niitakin joutuu aika ajoin vaihtamaan...

 Paskaisempaa taalla on hitosti kuin Suomessa. Kadunvarret nayttaa silta, kuin niille olisi tyhjennetty nelion alalle pari jatesakillista sontaa. Minkaanlaista kierratyskulttuuria taalla ei ole, jopa limupullot kiikutetaan roskikseen. Meidan kadun varrella on yksi Suomen omakotitalon piharoskiksen kokoinen astia, jota tayttaa ehka noin 100 huushollia. Roskat saa vieda astiaan (joka tayttyy hetkessa ja sen jalkeen tayttyy katu astian vieressa) klo 20 - 23, jolloin roska-auto ajaa lenkkinsa. Ja taas on pari tuntia edes hiukan puhtaampaa... Paikallisten asuinaluett nayttavat huomattavasti siistimmilta, tieda sitten saavatko meita muualtatulleita huomattavasti vahemman roskia aikaan, sotkemmeko me enemman vai eiko meista vain valiteta (nyyh).
 Jatteista huolimatta nyt kuukauden aikana en ole huomannut kauilla kuin 3 torakkaa ja 2 rottaa ( joista toinen oli kuollut).
 Eppu ei puheessaan ole taallakaan vanhempien ´laatu-ajasta´ huolimatta pettymykseksemme juurikaan edistynyt, mutta liikuntapuolellaon tullut huimaa kehitysta. Arkuus on hirmuisesti havinnyt, portaat kiipeaa upeasti vuoro-askelin, kavelylenkilla jaksaa upeasti kappailla mukana. Eilen hyppasi leikkipuistossa ekan tarkoituksellisen tasajalkahypyn, ja sai seka isansa etta aitinsa lahes kyyneliin.
 Eetu on muuten rakastunut... ihastuksen kohde on espanjalainen n. 4v pikku kaunotar, johon olemme tormanneet muutaman kerran leikkipuistossa ja on meidan herran kiistaton suosikki no 1.
 Eilen illalla kun kysyin lahdemmeko puistoon, Eetun vastaus kuului: joo, tytto tulee kanssa. Sanoi, etta siita en voi olla varma, mutta toivottavasti. Herra paasti syvan kaipaavan huokaksen ja riutuvalla aanella kuiskasi ´niinpa´..
 Puistossa nuorimies tahrasi housunsa heti alkumetreilla punaiseen hiekkaan, ja kun sitten aidillisesti ojensin hanta: tuu nyt sielta hiekasta pois sotkemasta itteas, ei tyttokaan tollasesta likapoksysta tykkaa, niin herra tuli heti viereeni kiehnaamaan ja hetken paasta totesi etta lahdetaan vaan ennen kun se tulee ja nakee mun housut. Voi voi tuota se rakkaus teettaa, saa meidan miehetkin tavoille...
 
 Mallaan ei paikalliset tummasilmat ole tehneet minkaanlaista vaikutusta. Neiti flirttailee tasaisesti kaikille joista hyotyy ja paalle nauraa ja jakelee oppimiaan suomalaisia ja espanjalaisia kirosanoja jokaiselle joka hiukankin jaksaa kuunnella.
 Isannalta kun kyselin hanen miinuksiaan paikallisessa elamassa, listasi pahimmaksi miinukseksi kuuman kattoterassin. Ei ole kuulemma yhtaan mukavaa, kun saa ruotonsa oikaistua terassin aurinkotuoliin ja juuri tuotu, jaakaappiviilea olut lampenee ja valjahtyy tolkissa alle minuutin... etta kylla taalla oikeita murheitakin on!!!
 
 Mummon kirjetta odotellessa terveisia kaikille tutuille ja tuntemattomille!!