Jo jokin aika sitten julistimme torpan virallisen joulun alkaneeksi ja tänään sitten päätimme tehdä sen eteenkin jo jotain. Laitoimme muksujen kanssa joulukorttitalkoot pystyyn.

  Tuvan pöydälle levitin maanmainion "Repe -sorsa" vahakankaan, joka toimii meillä muksujen kylpyalustana, kukkien "mullitus" alustana, sekä tahmatassujen toimintapäivissä ylivertaisena askartelualustana.

  Aloittelimme taiteilun (Malla liimaa, kyniä ja papereita maistellen ja Eetu saksien kaiken , mukaanlukien korttipohjat pienen pieneksi silpuksi...) Minä siinä sitten (välillä ääni falsetissa, en muuten olisi uskonut, että pystyn edes tuottamaan niin korkeita ääniä) yritin opastaa "kullanmurujani" askartelun ihmeelliseen maailmaan, jotta saisimme edes muutaman oikeankin kortin aikaiseksi.

  Isäntäkin siihen sitten saapui kiireiltään (tv.n katselua) , touhujamme ihmettelemään ja itselläni kun naperojen "luovuudesta" johtuen oli ärsytyskynnys hiukan hakusessa tulin tuiskasseeni hänelle, "herra vois kanssa vaikka ihan osallistuakin tähän "hupituokioon", ei se sullekaan pieni "luovuustuokio" telkkarin ohessa pahaa tekis".

 Samalla sekunnilla ukolla syttyi idealamppu päässä, meni ja tempaisi autonavaimet kouraansa ja "mihin sä nyt"uteluihini hihkaisi vain : -Euraan , niitä korttitarpeita hakemaan".

  Nopeammin kuin milloinkaan ennen kiiti Mondeo parkamme renkaat savuten myös takaisin ja isäntä juoksi tupaan , kahmaisi läjän askartelu tarpeitamme kouraansa , painoi pipon päähänsä ja hihkaisi menevänsä vanhaan navettaan "verstaalleen" Espanjan ystävällemme Paulille joulukorttia väsäämään, perään tuo "ryökäle" kiljaisi  , että älä sitten häiritse, kun nero työskentelee...

  Kului hyvinkin tunti, minä muksujen kanssa olin saanut jo omat korttimme valmiiksi ja tuvankin siivotuksi, kun porstuan puolelta alkoi kuulua helkutinmoista kolinaa ja epävireistä hyräilyä. Isäntä se sieltä ryykäisi sisään naama epämääräisessä virneessä ja aika laitamyötäisessä...

  - Mitä hittoa, ootko sä kännissä, kiekaisin minä ja ukko siihen, että - älä akka jäkätä ja mäkätä, ihan vaan yhteisen hyvän takia oon juopuksissa, Paulin korttiin tarvitsin kossupullosta etiketin , eikä sitä nyt täytestä pullosta voinut ottaa"...

  Johan se selvisi syy Euran matkaankin , ukko oli tosiaan tehnyt Paulille kortin , johon oli liimannut kossupullosta etiketin , korttiin oli lisäksi liimattu  toinenkin  lappu, jossa lukee isännän omilla "tikkukirjaimilla": " Joulun kirkkautta murheellisten laulujen maasta"...

... Täytyypi myöntää, että käännöksen ja pienen taustaselvittelyn jälkeen iski isäntä naulan kantaan. Pauliin jos kehen tämä ironia puree:)

 

 Kortti on kyllä ajatuksia herättävä, itse muistan  kuinka "edellisessä elämässäni", joskus kauan sitten ,asui naapurissani maan "Mainio" mies, jonka niin joulut kuin jussitkin päättyivät putkareissuun ja vaimon , välillä lapsienkin mustaan silmään.

 Tällaisille" Mainioille" miehille ja yhtähyvin naisillekin kun lähettäisi hyvissä ajoin ennen joulua "kossukortin", niin älyäväisivätköhän edes hävetä, vai menisikö hyvä ironia hukkaan ja ottaisivatkin vain pelkkänä huumorina... ?

...   Isännän mielipidettä kyselenkin vasta aamulla, kun nyt tuosta raukka herää.....:D

 

  2065534.jpg