Päättäessämme muutosta tänne maalle oli suuri innoittajamme Veikko Huovinen. Kotimaisten lempikirjojen kiistattomaksi ykköseksi nousee, sekä minulla, että isännällä Huovisen Hamsterit.

  Itse kirjan sisällöstä ei sen enempää, kirja on kirjoitettu -57 , ja lienee jo tullut kaikille tutuksi, ja jos ei niin kipin, kopin kirjastoon... Vielä ehtii juuri ja juuri talvivarastoja vahvistamaan:)

   Hamsterin tapaan myös meillä on haaveena täydelliset talvivarastot ja hyvään alkuun olemmekin jo päässeet. Yksi ikävä puute meillä täällä "metsätorpassa" on ja se on kellarin totaalinen puuttuminen, hilloja ja mehuja on hieman hankala säilöä Hamsterimaisesti kymmeniä, ellei satojakin litroja, jollei ole paikkana muuta kuin vaivainen toistasataa litrainen kaappipakastin.

  Alkuperäinen haaveemme Kivikylän palvaamosta hankittu ja siellä meille vartavasten valmiiksi paloiteltu sianpuolikaskin kaatui pakastimen pienuuteen. (Onneksi jääkaapissa oli hitunen tilaa yhdelle puolukkahillolle ja muutamille omenahillopurkeille).

  Elokuun viettäminen Espanjassa on syy siihen miksi meillä raahataan litrakaupalla kaupasta kotiin  mehukattia, (lokakuussa, kun palasimme kotisuomeen ei pihamme herukkapensaista enää juuri satoa herunut).

  Täältä "korpikuusten keskeltä" ei ihan joka päivä viitsi lähteä kaupalle niimpä olemmekin valinneet viralliseksi kauppapäivaksemme keskiviikon. Mondeon jouset ovat kirjaimellisesti koetuksella, kun ostamme Euran kaupoista kaikki mahdolliset ja mahdottomatkin tarjoukset ja vielä ekstraedullisia triplasti talvivarastoja täydentämään. (Olisiko kenelläkään tarvetta punaviinietikalle, oli meinaten k-kaupassa poistokorissa edullista... ostin 12 pulloa, ei niitä enempää ollutkaan... kotona huomasin , että menevät vanhaksi 1.12-08... Mihin muuten punaviinietikkaa voisi käyttää)?????

  Liha jos sattuu olemaan joistain kaupoista tarjouksessa sitä sitten ostetaan kilokaupalla Hamsterin hengen mukaisesti ja täällä kotona kirotaan , että "voi perhana  ku tota lihaaki piti hamstrata, nyt ei sitte oo mitään tarvetta Kivikylässä käynnille".

... Tosin aina meillä sen verran puutteita on...

 Vaikka tämä Lapin kunta olisi kuinka pieni ja vähäinen suurten kuntien joukossa , niin jotain taivaallista täältä löytyy, ei kyllä ole maailmallakaan tullut konsanaan Kivikylän veroista "lihakauppaa" vastaan!!!!

 

  Huoviselle noottia sen verran, että Hamsterin talvivarasto lista on mielestämme hyvä, mutta iso moka on tullut kirjailijalle tuon kahvin kohdalla tehdyksi (10 pakettia koko talveksi). Pöh, sanon minä! Sen verran meillä kuluu jo kuukaudessa!

... (olemme vakavasti harkinneet kustantajaan yhteydenottamista tuon kahviasian suhteen, olisi tuottanut kohtuutonta tuskaa, jos olisimme noudattaneet Hamsterin "talvivarastolistaa" kirjaimellisesti ja sitten juuttuneetkin tänne metsänkätköihin mahdollisesti viikoiksikin ilman kahvia)

... Juuttumispelon todennäköisyys lisääntyy päiväpäivältä, kun tienaurausasia on vielä hiukkasen vaiheessa...

  Toki jo Hamsterin mukaankin hyviin talvivarastoihin kuuluu oleellisesti alkoholi, ei niinkään juopumustarkoituksessa, kuin kylmässä pohjolan luonnossa pakolliseksi hengenpitimeksi...

  Olemmekin ajatelleet seuraavalla kauppakäynnillä poiketa myös Euran alkossa kysymässä , josko olisivat sen ilmasillan sinne Orihuelaan rakentaneet, kun nuo "ylämaan tiputtajat" ja" mukavien mulattityttöjen rommitisleet" ovat täällä niin tuhottoman kalliita...

  Tämän käynnin jälkeen voimmekin jo toivottaa talven tervetulleeksi . meillä kun halkopinot nousevat korkeuksiin ja kodikas "kamiinatuli" lämmittää torppaa ja pahimmankin sähkökatkoksen varalle on kaapit täynnä kynttilöitä...

 

 Täällä maalla oleilu ja lapsien/ukon kanssa puuhailu on ihmeteltävän kivaa ja leppoisaa. Olen viimepäivinä useammankin kerran havahtunut "outoon tuntemukseen" ja tänään sen sitten itselleni tarkensin...   (juu, ei tarvitse pelästyä, en ole taas raskaana...)  Tunne onkin vain tyytyväisyyttä ja onnellisuutta:D

  Eetukin tuottaa aina välillä yllätyksiä "selvän" puheensa kanssa . Eilinen oli tosi "sölkköpäivä" , jolloin ei yhdestäkään sanasta tuntunut saavan mitään tolkkua, siitä tuskastuneena ja pojan samanaikaisesti haikaillessa uutta traktoria tuhahdin enemmänkin itselleni, kuin hänelle, -" sinä päivänä kun tuo puhe tuosta selkeytyy ostan sulle just sellaisen traktorin, kuin vain ikinä haluat"

 Tuossa äskettäin herra vei isälleen legokuvaston , näytti traktorin kuvaa siitä ja kysyi ihmeteltävän selvästi: " ostetaanko minulle tuollainen" , iskä siihen, että " ei kai nyt sentään " johon Eetu " mut äiti lupas, kun minä nyt puhun selvästi".

  Nämä ovat sellaisia hetkiä,  "puhehääräisen" jässikän äireelle , jolloin tippa nousee kirjaimellisesti linssiin ja nuo mukulat tuntuvat niin älyttömän rakkailta ja ihanilta:)   ...  kaikki viisi !!!!!!!

 

   Katjalle onnellista syntymäpäivää "telkkulupalaskusodastakin" huolimatta:)