Meillä ryhdyttiin sairastelemaan. Pikku-mies leikki eilisen päivän iloisena ja tarmokkaana ja illansuussa sitten simahti kesken pikkukakkosen sohvalle . Siitä kun ryhdyttiin herätyspuuhiin huomattiin samalla , että kundihan hohkaa kuumaa enemmän, kuin meidän kamiina.
  Tänään näytti jo paremmalta, koko päivän jaksoi hienosti olla ja seurustellakin, kunnes taas illalla kuume nousi yhtäkkiä kummallisen korkealle.
   Aika tyypillistä Eetulle tuo äkisti nouseva kuume ja sitten ei mitään sen kummempia flunssan oireita, joskus saattaa nuha  tulla jälkijunassa.
   Viimeksi nuori-mies  sairasteli pääsiäisen aikoihin, joten olihan se jo aikakin taas "saada" joku pöpö, mutta silti jokakerta hypin  seinille, kun natiaisille tulee jokin sairaus ja mietin mielessäni mitä kaameampia vaihtoehtoja tavalliselle flunssalle .Jari raukka yrittää sitten hoidella (järjellä) sairasta lasta ja toppuutella hysteeristä äitiä tyyliin : - Nyt se luuri pois kädestä, et kyllä ambulanssia soita , hulluksihan ne sua luulee , jos tuhinan takia sairasauton tilaat...

  Mallalle ei onneksi vielä ole tullut minkäänlaisia oireita, vaikka eiköhän tuo häneenkin "asetu" . Kurjinta noissa pienten taudeissa  on nuha, kammottaa kuunnella vierestä hirvittävää tuhinaa  , kun tuntuu siltä kuin toinen , reppana tukehtuisi hetkenä minä hyvänsä:(
   Malla on muutenkin nyt käyttänyt tilannetta hyväkseen, kun velipoika on hetken "poissa pelistä" , voi sitä vanhempien pompottelu määrää , jota neiti nyt harjoittaa. .. Eetu raukka yrittää lepäillä sohvalla ja kun meiltä silmä välttaa hyökkää neiti veljensä kimppuun ja karjaisee: - Herätys poika!   Eetu parka yrittää huitaista siskoaan voimattomilla nyrkeillään (useimmiten osumatta) , josta taas neidin puolelta seuraa hirvittävä poru ja - tattuu, tattuu , pualla kiljunta . 
     Me kun sitten (epäoikeudenmukaisesti) torummekin neitiä, että "ei saa herättää veikkaa, kun toinen on pipi ", seuraa siitä meille haukkumaryöppy, - Nynnyjä, nynnyjä, taajoilija .  Jostakin ihmeellisestä syystä (anteeksi Katja ja kaikki muut maailman tarjoilijat) meidän tiitiäiset pitävät "tarjoilija" sanaa pahimpana mahdollisena haukkumasanana :D
    Jotenkin kumman tyhjää ja hiljaista , kun tuosta "isosta" sällistä on veto pois, juuri eilen illalla ukko varsin osuvasti mainitsikin, että "kyllä olis tylsää, jos ei olis tullut "hommattua" tuota pikkukundia tuohon sättäilemään. Ja tuo on kyllä aivan pakko allekirjoittaa.  
   Eetu on viimeaikoina tarkkaavaisesti seurannut, kun me isännän kanssa kirjoitamme kauppalappua ja viimeviikolla ryhtyi sitten itsekin samaan puuhaan. Herra pyysi minulta paperia itselleen ja "kirjoitteli" antamani lapun täyteen kummallisia koukeroita .
  Lappu piti (tietysti) ottaa kauppaan mukaan ja siellä sitten ostoksia tehdessämme tutkaili nuorimies varsin vakavana lappuaan ja totesi: - Sitten täältä , karkkia , limsaa ja hampurilainen ... (Tomi Traktori dvd:n kohdalla sanoimme jo tiukan ein )
  Jännää vanhemmuudessa on se, että tuollaiset pienet "höpsöttelyt" saavat aina vanhemmista mukelot tuntumaan niin äärettömän rakkailta ja vastustamattomilta, tekisi mieleen ottaa vain lapsi syliin ja halia niin kovasti, kuin ikinä jaksaa ...
    Tosin se on kohdallani kiellettyä herkkua . Eetu kun on (taas )päättänyt olevansa "iso mies" ja sellaisia ei paljon äireet halaile , iskä on ainut jonka kanssa painitaan ja jota ihaillen seurataan paikasta paikkaan...
   Se hyöty on sairauksista, että kipeitä kun ovat on äidin syli aina ja poikkeuksetta paras paikka maailmassa:)
   Eilen päivällä kysäisin Eetulta, että "oisko kivaa, jos meille tulis vieraita ", en ehtinyt lausetta pidemmälle , kun herra jo hihkaisi ,- Joo, mummo ja pappa, joten varsin odotettuja olette :) Emme ole vielä viitsineet tuloanne sen enempää mainostaakaan, kun ensiviikkoon asti on vielä niin pitkä aika, että täällä olisivat hermot riekaleina jatkuvista : -Tuleeko mummo ja pappa jo pian uteluista:)

   Impulle kiitokset (taasen) kaikesta , samoin Paulalle "konsultaatiosta"  ja kaikille muille niin tutuille kuin  tuntemattomillekin vain mukavaa, tervettä tammikuun jatkoa :) 
    Toivottavat  Riihiset