Mikä mahtaa olla se kirjoittamaton sääntö, joka aiheuttaa sen , että joinakin päivinä ihan jokainen asia menee pieleen?  Tämä päivä on ollut varsin leppoisa ja mukava, mutta keskiviikko oli malliesimerkkipäivä tyypillisestä "tänään kututtaa ja rankasti" päivästä.

  Aamulla se jo alkoi. Heräsimme vähemmän pirteinä ( miltei keskellä yötä) kello kahdeksan aikoihin iloiseen hihkuntaan. Saatuamme unesta jäykät silmäluomemme avoimiksi edessämme avautui varsin erilainen makuuhuone jollaiseksi olimme sen nukkumaan mentäessä jättäneet.

  Malla oli herännyt ennen meitä ja viihdykkeiden puuttessa oli "tyytynyt" viihdyttämään itse itseään ja hyvin tuo näkyi onnistuneen.

  Kamarin lattialla  seissyt , (täpötäysi) likapyykkisäkki oli tyhjennetty kokonaan , lisäksi vaatekaapista puhtaat vaatteet lojuivat vähemmän suloisena sekamelskana , kylläkin suloisessa sovussa likaisten kanssa lattialla. Klapikori nurkasta oli myöskin tyhjennetty ja sen pohjalla ollutta puunpurua oli hiukkasen siellä sun täälläkin . Iloinen hihkunta , johon heräsimme aiheutui erityisen mielenkiintoisesta tehtävästä, neidistä oli nähtävästi mukavaa syöttää nukkuvaa veljeään kyseisellä "liiterinpohjalla"... Ja kun ei tämä vielä riittänyt oli neito tyhjentänyt vaippapakettinsa , vähän niinkuin lisämausteeksi, pisteeksi I:in päälle .

  Kuten arvata saattaa aamu alkoi jalopeuran karjuntaa jäljitellen ja sama meteli jatkui pitkin päivää...

  Isännän olisi pitänyt keskiviikon  aikana lähettää muutama , varsin tärkeäkin sähköposti, mutta netti ei tietenkään (ennen yötä) osoittanut minkäänlaista "valveutunutta olotilaa" . Itse odottelin puhelua lääkäriltäni, jota ei koskaan kuulunut ... Olisi kai pitänyt akkukin ladata , näytti meinaten yön aikana lakanneen puhelin toimimasta...

  Illalla , päivän kaaoksen jo hiukkasen haihtuessa mielestä päätimme lämmittää saunan , jospa sillä saisi hiukkasen "lepyteltyä" lastenkin mieliä , kun huono omatuntokin  oireili päivänmittaan  käytyjen ,varsin äänekkäiden sananvaihtojen vuoksi .

  Minä menin ensin saunaan Mallan kanssa (joka ei jaksa saunoa paljoa viittä minuuttia kauempaa) ja sovimme , että Jari juoksee hakemaan neidin noin vartin päästä pois, että saan saunoa sitten vielä hetkisen ihan rauhassa ennen isäntien saunavuoroa .

  Näin tapahtuikin , Malla lähti ja minä jäin , tosin pyyhettä en ollut muistanut ottaa itselleni ollenkaan , joten kuivailin likaiseen t-paitaani , koska ihan vettävaluvanakaan ei puhtaita vaatteita houkuttanut päälle pukea.

  

  Isännät lähtivät saunaan vuorostaan , sovimme , että Jari ottaa puhelimen mukaansa ja soittaa sitten minulle , kun Eetu on saanut tarpeekseen saunasta ja jatkaa sitten itseni tapaan vielä tovin nauttien saunarauhasta:)   Minä istahdin sohvalle telkkaria katsomaan ja puhtaasti löhöilemään:)   Kunnes isäntä syöksyy sisään ja karjaisee:-Vois sitä helkutin puhelinta pitää päälläkin ja yrittää edes joskus tehdä jotain hyödyllistäkin.

   Minä (Tari pyhimys, marttyyri1.) , joka koko päivän olin siivonnut lasten jälkiä ja toiminut "henkisenä roskakorina" kaiken mennessä pieleen sain yksinkertaisesti puhtaan raivarin ja kerroin varsin selväsanaisesti mitä mieltä olin tuollaisesta turhakkeesta, varsinaisesta ääliö miehestä.(Muuta en sitten sinä iltana voinutkaan kertoa, kun yhteys itseni ja ukon välillä tuntui varsin onnistuneesti katkenneen)...

    Meillä on ukon kanssa aikalailla samankaltaiset luonteet, mutta yksi suurensuuri ero meillä on . Minä raivostun suunnattomasti , räjähdän ja lepyn miltei samantien enkä mitenkään voi ymmärtää mistä toinen mököttää , kun eihän se nyt niin kovin kummallista ole jos toisen nyt vain ihan hiukkasen haukkuu maanrakoon..  Isäntä taas räjähtelee vähemmän suunnattomasti, mutta ei sitten seuraavaan vuorokauteen lepykään ja mikä ikävintä puhu sanaakaan... Ihme tyyppi.... No onhan se mies...  :D Onneksi meillä "sekoillaan " kuitenkin äärimmäisen harvoin , saattaisivat muussa tapauksessa lapset kyllästyä vanhempiensa sekoiluihin ja muuttaisivat vielä vaikkapa mummolaan...

    lapset laitettiin nukkumaan ja normaalit iltakuviot toteutettiin( muka ystävinä) sitten siiryimme isäntä sohvalle "mykkäilemään" telkkarin ääreen  ja minä myöhemmin yöllä koneelle kurkkaamaan josko uusi "torstaikuvat" haastesana olisi tullut , ja olihan se . Viikon haasteena oli osuvasti    katkelma eräästä romaanista , jonka innoittamana väänsin rautalangasta (ihan isäntääkin  varten ) sanan haloo!  , asettelin sanaa mielestäni näyttävästi tuvan lattialle ja viereen asettelin käyttämäni rautalanka vyyhden , sekä peltisakset.

  Isännän katsomassa ohjelmassa seurasi mainoskatko ja ukko pommasi, kuin paraskin vieteri sohvalta ja oli juoksemassa taukoajalla ilmeisesti ulos kessuttelemaan , ei kuitenkaan päässyt tupaa pidemmälle, kun sieltä kuului hirveää noitumista ja sadattelua, äijäpaha oli vauhdilla hypännyt suoraan lattialle jättämäni rautalankan pätkän päälle ja sopivassa asennossa kun tuo oli niin ihan kivastihan se jalkapohjaan upposi...

    ....  Aamuksi tuo kuitenkin taas jo onneksi leppyi....

 

  Seuraavana päivänä tulivat mummo ja pappakin , reikä isännän jalassa osottautui varsin pieneksi , eikä sen suurempia enää särkenytkään." Keskiviikkokaaos" oli unohdettu ja elämä hymyili taas:)

   Minä leivoin pullaakin . Ajoitin leipomisen niin, että taikina oli valmista juuri appivanhempien astuessa tupaan... Niinhän siinä kävi kuin oli laskeskellutkin...Anoppi on paljon parempi leipuri, kuin minä....:D  

  Mummolle ja papalle paljon kiitoksia kyläilystä ja mukuloilta hirvittävästi haleja , paahtopaisti on täällä kulunut isännän "parempiin " suihin ja Eetu Mallan auttamana söi Mummon paistamat "lätyt", jokikisen:) 

  Jatalle hälytys, äitykkä tulee tiistaina kylään, pistäpäs moppi heilumaan ja kaffetta pitää sitten olla litrakaupalla ryystettäväksi:D

  Samoin Kippuravarpaalle tiedoksi, että tiistaina iskä tulee vaavia katsastamaan ja ottaa vissiin tämän naarspuoleisen "paremman puoliskonsakin" mukaan .

   Terkkuja kaikille muille , hengissä ollaan ja vahvasti pakkasista huolimatta ja autokin saadaan korjaamolle vihdoinkin tiistaina , joten kaikki on vahintäänkin hyvin:D