Minä inhoan tammikuuta . Tämä on ehkäpä vuoden tylsin kuukausi. Joulu on ohitettu ja hektinen elämä on siirtynyt rauhalliseksi tarpoamiseksi , kevääseen on vielä pitkä aika ja alkavaa puutarha ja "pihaprojekti"aikaa ei millää jaksaisi enää odottaa, vaan kaukana on vielä tuo "ihanuus".
  ... Ja vettä sataa, jokikinen lumen hippunen maasta tuntuu kadonneen ja ulkona on taas niin äärettömän pimeää... 
 
  Eetu on taas terve, eilen oli ensimmäinen kuumeeton päivä ja Mallallekaan ei vielä toistaiseksi (hakkaan täällä täysillä päätäni) ole tauti tarttunut.
  Netti on takkuillut tuttuun tapaansa, mutta sinänsä ihan ok . olemme saaneet kaikki rästiinjääneet työt tehdyksi, kun ei ole "tarvinnut" koneellakaan istua...
   Joulukoristeet ovat siististi laatikoissaan odottelemassa ensi joulua, ja tupa ja (olkkari)kamari saivat uuden ilmeen uusilla verhoilla ja pienillä "sisustusjutskilla".
   
  Isäntä vaihtoi saunankiukaaseen uudet kivet ja kylläpäs muuttuivat pehmeiksi löylyt heti vaihdon jälkeen , saunaa onkin tullut nyt lämmitetyksi varsin ahkerasti.
  
  Auto on ruvennut käyttäytymään ikävästi , pakoputken tämänhetkinen pituus taitaa olla metrin luokkaa, jarrut muistuttavat olemassaolostaan vinkunalla ja lämmityslaitekaan ei toimi , öljyä kuluu 100:lla kilometrillä litra ... Enempää vikoja ei juuri nyt muistu mieleen.

   Lasten kanssa on tullut puuhasteltua kaikenlaista nyt kun uloskaan ei oikein ole uskaltautunut (eetun sairauden) ja ilman vuoksi. 
  Eilen piirtelimme huviksemme kortteja , minä juoksutin mukeloille värejä , sellaisia jotka eivät syödessäkään olisi kovin myrkyllisiä ja lapset piirtelivät "taidetta" omiin kortteihinsa ... sitten toistensa ja siitä seurasikin ilmiriita , joka päättyi erotuomari-isän väliin tuloon ja askartelutuokion päättymiseen...

   Piirtelystä siirryimme piiloleikkiin , minä kerroin muksuille hitaasti ja mahdollisimman "ymmärrettävästi" leikin sääntöjä ja ryhdyin sitten laskemaan sataan.
  Isäntää en seuraavaan tuntiin löytänytkään (oli siirtynyt porstuakamariin sänkyymme , josta kuorsaus sitten paljasti)... Eetu löytyi helpolla , pikkumies istui olohuoneessa sohvan edustalla jossa leikki pikkuautojensa kanssa.   
    ... Mallan etsiminen olisi saattanut olla vaikeaakin jollei tuvan pöydän alta olisi kuulunut - Äitii, täällä ollaan...:)