Eilinen oli taas "opiskelupäivä", eli kun nyt olen päättänyt oppia leipomaan, niin uskon sanontaan, että harjoitus tekee mestarin. Päätimme Eetun kanssa leipoa kauraleipiä äitini vanhalla reseptillä (on ollut hitusen erilaisena joskus 60-70-luvulla maitojauhepaketin kyljessä).

  Aivan ihania, jopa minä sain nämä onnistumaan aika hyvin , ainut huono puoli oli , että tyhmyyksissäni pinosin ne kuumina päällekäin ja tarttuivat ikävästi yhteen... Jopa niin hyvin, etteivät enää irtoa ollenkaan...   Olisi tuostakin voinut reseptissä mainita...2087611.jpg

 

  Meijän muorin kauraleivät

 

2 munaa

2,5 dl sokrua

6 dl kaurahiutaleita  , Elovenasta tulee parasta, mutta kyllä ne myllyn parhaat pikahiutaleetkin kelpaavat...

1,5 dl maitojauhetta

2 tl leivinjauhetta

150g sulatettua voita tai margariiniä, (jos nyt huonompaa haluaa, tai muuten vain haluaa pihistellä)...

 

 Munat ja sokru vatkataan (kuinkas muuten) vaahdoksi, kuivat aineet sössitään keskenään ja nämä (edelliset ) sitten vain sötkötellään yhteen , loppuun vielä heitetään voisula joukkoon ja taas hitusen sekoitellaan, muttei liikaa... Uuni pistetään 200*  , leivinpaperille sitten vain paiskotaan ruokalusikalla taikinasta sellaisia epämääräisiä kökköjä, (vajaa ruokalusikallinen on yksi kauraleipä) ja sitten vain penkki siihen uunin viereen ja siinä sitten istutaan ja vahritaan, ettei vain pääse kauraleivät palamaan...

  ...Ne sitten leviää siellä uunissa aikas reippaasti, joten muista heitellä niitä "kökköjä" siihen paperille aika harvakseen.  ...  ja näitä ei sitten kannata kauheasti heti uunista ottamisen jälkeen mennä pinoamaan päällekäin...     

     Takuuvarmasti ovat hyviä!  kannattaa kokeilla!!!!