Päivitämpä hiukan Eetun kuulumisia välillä, kunnei  hänestä ole tullut aikoihin kerrotuksi mitään .  Eetu oli tuossa pitkään sairaana , mutta nyt on taas entisellään , tosin ehkä hieman  riehakkaampi ja äänekkäämpi kuin aiemmin . Johtunee pitkästä toimettomasta jaksosta, että nyt on niin totaalisen täynnä virtaa , että  painaa menemään , kuin se kuuluisa Duracell pupu :D

 Eetulla etenee helmilevy asia nyt vauhdilla  . Viime viikolla kävimme ensimmäisen kerran "helmilevy" puheterapeutilla(jonne saimme kaupungilta rahoituksen viiteen käyntikertaan, ja joka on  käsittääkseni "erikoistunut" näihin helmilevyhässäköihin yms  ), joka yhdessä Eetun oman terapeutin kanssa vie asiaa eteenpäin .

 Eetua haastateltiin ja testattiin monella tapaa tuolla käynnillä ja tuon rupeaman lopuksi juttelin itse terapeutin kanssa ja sain nähdä ihan kongreettisesti minkälainen se helmilevykisko, eli orakoje , eli dinolevy on . Terapeutilla oli kätköissään muutamia entisiltä asiakkailta pieniksi jääneitä levyjä joita saattoi esitellä uusien "dinojen" tarvitsijoille.

 Joukossa oli malleja , joissa oli ihan oikea helmi ja sellaisia myös , joissa oli helmen asemasta erikokoisia" nystyröitä", mutta ainakin alustavasti päädyttiin siihen, että Eetulle tulee tuollainen helmisydeemi . Eetulla tuottavat erityisen "kovaa" hankaluutta juuri nuo äänteet    joissa kielenkärjen  pitäisi käydä tuolla yläetuhampaiden takana , eli esim T - ja - L . Kielijumppaa tehdessä Eetu on monasti kertonutkin,  -Kyllä minä yritän saada sen kielen sinne taakse, mutta kun se tulee sieltä niin helposti pois. Eli  ongelma on hänellä itsellään kyllä tiedossa , mutta vielä turhan hankala työstää .

  Eetun helmilevykiskoon tuleekin helmi ainakin juuri tuonne ylös, mutta mietinnän alla on vielä mitä muuta sillä yritetään stimuloida .

  Seurasin itse tuota haastattelua vieressä ja taas kerran käväisi miellessä , että eipä tuolla kundilla onneksi todellakaan ole tuossa puheen ymmärryspuolessa mitään hakusessa niin näppärästi ukko hoiteli haastattelun ja suoritti "temput" . Eetulta kysyttiin mm. mikä hänestä tulee isona mihinkä poika vastasi ,- En minä sitä nyt vielä oikein voi tietää, kun olen vielä aika pieni ja mieli saattaa muuttua monta kertaa ... Siinä kohtaa oli kaikilla hiukan pokassa pitelemistä, mutta tottahan tuo oli ;D

   Muutoinkin viime aikoina olemme havahtuneet seikkaan, että vaikka puhe onkin melkoisen epäselvää niin sanavarasto on käsittämättömän laaja , kieliopissa tuolla ei ikinä ole ollutkaan mitään pielessä .  Pitkän sairastelurupeaman jälkeen Eetu on taas innoissaan aloittanut päiväkodissa käynnitkin . Tänään alkoi erityisryhmällä jo viimevuonna startannut uimakoulu ja siitä herra on kovasti innoissaan .

   Ukko on muutenkin rohkaistunut puhumaan paljon aiempaa enemmän hiukan vieraammillekkin aikuisille , lapsille  ei edelleenkään . Lapsiin , oikeastaan Mallaa lukuunottamatta hän suhtautuu kuin "ilmaan" , tosin päiväkodissa on yksi poika johon on alkanut ottamaan säännöllisesti kontaktia ja tuosta taas olemme me vanhemmat aivan pähkinöinä .

 Eetu saa nyt päiväkodissa ns. vapaaehtoista esiopetusta ja ensivuonna aloittaakin sitten omassa koulussaan (tai jossakin päiväkodissa, riippuen kaupungin päätöksestä , joka tuntuu olevan vielä kaikille hebreaa...)varsinaisen esikoulun, joka jo kuuluukin tuohon 11-vuotiseen , pidennettyyn oppivelvollisuuteen .

  Kun saimme päätöksen "oppilaan siirtämisestä erityisopetukseen" luki paperissa , että "koulupaikasta päätetään koulun aloitusvaiheessa", mutta psykologin (jolta haimme lausuntoa erityisopetukseen siirtymisestä) mielestä ja oma toiveemmekin oli , tulee koulupaikkana olemaan C. O Malmin koulu , joka aiemmin toimi miltei poikkeuksetta kuulovammaisten lasten kouluna, mutta jossa nykyään käsittääkseni on jo (enemmistö?) puhehäiriöisiä lapsia .

   Ukko on kiinnostunut hiukan asiasta , kuin asiasta ja kaikkinainen näpertely on hänelle erityisen mieluista . Kirjoja tuo "rakastaa" edelleenkin ja nyt ovat Aku-Ankka sarjakuvat myös aivan must :D Viime vuonna tähän aikaan Eetulla olivat esim. portaat vielä erittäin hankalat kävellä , ylöspäin tuo käveli tasa-askelin , mutta alaspäin vain kädestä tiukasti kiinni pitäen askel kerrallaan hyvin hapuilevasti ja tuo kolmiulotteisenhahmottamisenhäiriö näkyi juuri portaissa erittäin vahvasti , mutta nyt portaat juostaan mennentullen ja muutoinkin luulen fysioterapian jäävän Eetun ohjelmistosta vuodenvaihteessa kokonaan .

  Ns, "kimittäminen" on myöskin vähentynyt puheesta huomattavasti ja siitä kuuluu valtava kiitos yksinomaan eetun puheterapeutille, joka paneutui ongelmaan huolella ja keksi meille kaikille (koti, päiväkoti, ystävät jne) yhteisen "sävelen" miten asiaan puututaan !

  Tämä teksti nyt hiukan poukkoilee, mutta palatakseni helmilevyasiaan asia etenee nyt hammasteknikolle, jolla on n. parin kuukauden jonot ja kun sinne pääsemme saamme sietä aika nopeassa tahdissa ilmeisesti kaksi käyntiä, joissa toisessa haastatellaan taas poikaa ja tehdään suusta muotti, jonka avulla sitten rakennetaan Eetulle ikioma helmilevykisko .

  Noin viikossa pitäsi kiskon olla valmis ja siinä vaiheessa menemme sovittelemaan tuota ja saamme sen vihdoin käyttöön :D  Sovimme terapeuttien kanssa alustavasti, että käytämme kiskoa päivittäin max. puolen vuoden ajan ja niin , että toinen päivittäinen käyttökerta olisi n. tunti ilman mitään harjoituksia ja toinen sitten harkkareitten kera n. 15 minuuttia ...

   Lapsen suu/hampaat kasvavat kuulemma puolessa vuodessa niin paljon, että siihenmennessä tuo kisko onkin jo käynyt liian pieneksi, mutta tarpeenvaatiessa ja jos kiskosta on ollut hyötyä/olemme sen käyttöön motivoituneet voimme saada uuden kiskon käyttöömme .

   Muuta kummempaa tässä ei nyt tulekaan mieleen paitsi hiukan asian vierestä , eli maalla aloitettiin vihdoin viime viikonvaihteessa eteisremppaa , joka etenikin mukavasti :D  Tuosta kaikesta ISO kiitos teille kaikille tavalla tai toisella remonttiin osallistuneille ihanille ystävillemme !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!