Tänään oli piparinleivontapäivä. Aloitimme keskipäivällä n. klo 12 ja valmista tuli klo 17 mennessä. Leipureina toimivat Tari R : Paljon sähläämistä, vähemmän onnistumista... Jari R: Koossapitävä voima, varsinainen liimanäppi. Eetu R : Sai paljon aikaiseksi... Hiukan tuli riitaa siitä, laitetaanko pellille piparitaikina levy sellaisenaan, vai käsiteellänkö sitä ensin... Malla R (1v9kk) : Söi paljon taikinaa... ja valmistakin tuotosta , muunmuassa muumitalon oven...

  Se kuka uskaltaa sanoa, että lasten kanssa leipominen on leppoisaa puuhastelua, ei tiedä elävästä elämästä mitään!!!!   EI ENÄÄ IKINÄ!!!! :)

 

                         Muumilaakson joulu

 Muumipeikko käveli mietteisään ympäri Muumilaaksoa ja miltei törmäsi pieneen, ruskeaan porsaaseen. -Ketäs sinä olet, kysyi Muumi? Porsas vastasi- Olen Possu-Ressu, pakenin Sillanpään tilalta "joulupossuksi  jotumista". - Mikä se sellainen joulu on, kysyi Muumi , ja Possun kertoessa joulusta sai Muumi aatteen, - Tuollainen meidänkin pitää järjestää!

  Muumimamman ja papan mielestä idea oli loistava , mutta koska muumit, karhujen tavoin vaipuvat talvella horrokseen oli ajankohta huono, niimpä joulu päätettiinkin siirtää keskelle kesää. possu-rassu muutti "joulunajaksi" hyyryläiseksi Muumilaaksoon ja auttoi Muumimammaa koristelemaan talon sisätilat ja Muumipappaa rakennuksen ulkoseinien maalaamisessa ruskeaksi, sekä ulkokattojen "somistus" työssä.

  Tällä välin muu muumilaakson väki, Nuuskamuikkusen johdolla lähti katsomaan Papan uudella purjeveneellä salaperäistä  "jättiläiskukkasaarta", joka oli yön aikana ilmaantunut Muumilaakson edustalle...

  Kukka osoittautuikin Hemulin mukaan harvinaiseksi gynius, gynius versioksi joulutähdestä, joka tavallisesti kukoistaa keskellä talvea, mutta Muumien jouluinnostus oli nyt edistänyt sen aikataulua 5.dellä kuukaudella...

   Muumipeikko taasen oli pyytänyt Niiskuneitiä jäämään kanssaan Muumilaaksoon ja toimimaan makutuomarina talon ulkopintojen koristelu-urakassa. Koko Muumilaakson väki, mukaanlukien Riihisen perhe Lappimaasta, (heidät oli kutsuttu muumien luokse joulupäivälliselle ) olivat hyvin tyytyväisiä lopputulokseen , heitä kaikkia olikin jo aikalailla kyllästyttänyt Muumilaaksossa ennen vallinnut sininen ilme.

  Rouva Vilijonkka, joka sattumalta päiväkävelyllä ollessaan osui Muumilaaksoon oli ainoa, joka kritisoi Muumitalon hieman vinoja seiniä, sekä "pieniä" valumia maalipinnassa, mutta yleinen mielipide oli, että talo on upea, ja Rouva Vilijonkka vain turhantarkka NIPOTTAJA !!!

   2148941.jpg