Lauantaina on taas ystävänpäivä .Kerran vuodessa on mielestämme vähintäänkin  kohtuullista kertoa ystäville näiden tärkeydestä . Tunnetusti epäromanttisina henkilöinä   etsimmekin ensin  pitkään internetin ihmeellisestä maailmasta jotakin "kaunista" runoa tai (entisinä musiikin suurkuluttajina) meille paremmin sopivampaa , jonkin biisin säettä, jolla kertoisimme ajatuksiamme ystävyydestä ,mutta kahlattuamme lävitse  kymmeniä sivuja , joista vaki antia  oli : "ystävyys on kuin perunamaa, joka suuria ihmeitä kasvattaa ."   ... Kaikki ketkä muistavat tai (vielä pahempaa)sattuivat näkemään viime kesäisen perunamaamme, saattaisivat loukkaantua vertauksesta, joten jätettäköön omaan arvoonsa tämän tyylinen "Diipa daapa":D

 Olimme jo vaipua epätoivoon, kunnes  Wikipediasta löytyi seuraavaa, luotettavan tuntuista  tekstiä ystävyydestä: "

"Ystävyys tarkoittaa kahden tai useamman ihmisen välistä yhteistyötä ja palvelevaa käyttäytymistä. Henkilöitä kutsutaan ystäviksi. Ystävysten välillä on molemminpuolista mieltymystä ja luottamusta. Siihen ei yleensä liity mitään romanttista tai seksuaalista.[1] Ystävyys on puhtaimmillaan pyyteetöntä. Ystävyys voi syntyä samankaltaisia kokemuksia omaavien ihmisten kesken tai ystävyydelle voi olla tarpeita.

Ystävyys ei ole oikeastaan muuta kuin luottamus siihen, että toinen henkilö tai asia ei tuota vahinkoa kohteelle. Ystävyys on usein arvo, joka on tulos seuraavista asioista:

  • taipumus haluun, mikä on toiselle parasta
  • sympatia ja empatia
  • rehellisyys, ehkä tilanteissa, joissa toisten on vaikea puhua totuutta
  • molemminpuolinen ymmärtäminen."

  Tuotahan se juuri on, luottamusta siihen, että "henkilö tai asia ei tuota vahinkoa kohteelle". 

Kiitos teille niin suvun, kodin , lapsuuden, blogin tai minkätahansa kautta tulleet  "kohteet" , jotka olette olleet ihan kongreettisesti niin monasti apunamme,toisinaan  kuuntelevina korvina tai vaikkapa muuten vain tuomassa elämäämme hauskuutta ja piristystä , ennenkaikkea uskoa "maailmaan",  ilman teitä elämä olisi huomattavasti nykyistä tylsempää ja toisinaan ihan "mahotonta" !

  No nyt se on sanottu , kylläpäs helpotti ! Eipähän tarvitse taas vuoteen ketään kehuakkaan;D   HYVÄÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ ihan jokaiselle:D